Intrigi.bg Крими Апелативният специализиран съд върна в ареста кмета на Несебър

Апелативният специализиран съд върна в ареста кмета на Несебър

472
0

Aпелативният специализиран наказателен съд отмени определението на първата инстанция и върна в ареста кмета на Несебър Николай Димитров и общинския съветник Петър Тодоров, обвинени за престъпление срещу изборните права на гражданите.

Миналата седмица специализираният съд реши да ги освободи срещу парична гаранция – 40 000 лв. за кмета Димитров и 20 000 лв. за общинския съветник Тодоров.

Резултат с изображение за кмета на Несебър


Днес апелативните съдии мотивираха определението си с това, че към момента все още има опасност обвинените да извършат ново престъпление.

По делото са събрани доказателства за организирана престъпна група. Освен това според съда има достатъчно доказателства, че двамата обвинени са извършили престъпленията, за които се разследват.

Решението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Според адвокат Ина Лулчева, която защитава Николай Димитров, след новогодишните празници отново ще бъде поискано изменение на мярката.

„Това решение показва нееднакво приложение на закона. Показва, че съдът е готов да пренебрегва факти и доказателства, показа, че няма никакво значение какво казва правото и какво казват фактите“, коментира адвокат Лулчева, цитирана от Би Ти Ви.

Кметът на Несебър Николай Димитров и общински съветници бяха задържани два дни преди изборите за местна власт на 27 октомври т.г. Кметът бе обвинен, че е лидер на организирана престъпна група за купуване на гласове.

Въпреки това той спечели изборите и положи клетва на 12 ноември за четвърти пореден път. За клетвата Димитров беше доведен в сградата на Общинския съвет в Несебър под конвой и с белезници след решение на наблюдаващия прокурор, а след това върнат обратно в ареста.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име