Intrigi.bg Политика Антон Златанов е назначен за директор на СДВР

Антон Златанов е назначен за директор на СДВР

487
0

Със заповед на министър Бойко Рашков от днес за директор на СДВР е назначен старши комисар Антон Златанов. Той бе представен пред състава от заместник-министър Енчо Мирчев. На срещата присъства и и.д. главният секретар на МВР гл.комисар Стоян Темелакиев, информират от МВР.

Ст.комисар Златанов е дългогодишен служител на МВР, а от септември 2015 г. до момента той е заместник-директор на СДВР.

Досегашният директор на СДВР Георги Хаджиев е преназначен за началник отдел „Физическа защита на лица“ в Главна дирекция „Жандармерия и специализирани операции и борба с тероризма“.

По-рано днес стана ясно, че със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков,

от днес е освободен от длъжност директорът на Столичната дирекция на МВР Георги Хаджиев. Това съобщи пред журналисти в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков, цитиран от „Фокус“.

Георги Хаджиев е понижен в длъжност. От днес има понижени и директори на Областни дирекции на МВР в страната, добави Рашков.

Той посочи още, че ежедневно работят по кадрови въпроси и вчера и днес. От днес софийската дирекция вече има нов ръководител. Обяснението за рокадата е фактът, че той е гледал равнодушно как пребиват младежи, без да вземе най-строги мерки.

„Надявам се да се промени стила на работа на тези служители“. каза още Бойко Рашков.

„Задължително трябва да има рокади в структурата на МВР, защото не може да се задържи под стража началникът на районно управление в Пловдив и да няма кадрови решения от страна на министерството. Аз многократно съм изразявам становище, че няма да търпим подобни прояви. От нас обществото очаква да извършим необходимите и задължителни промени в кадровия състав и това ще бъдат ръководителите“, добави Бойко Рашков.

Той поясни, че някои от ръководителите ще бъдат понижени на по-ниски нива, но ще останат в системата. Други ще бъдат изгонени завинаги. Всичко това ще бъде обявено утре.

„Има и на по-ниски нива служители, които си позволяват въпреки, че трябва да разкриват престъпления, самите те да се превръщат в престъпници в пагон и затова трябва да се вземат сериозни мерки“, каза още министърът на вътрешните работи.

Той посочи още, че е създал специално звено, с необходимия щат,

където ще бъдат назначени опитни ръководни длъжностни лица от цялата страна, за да подпомагат неговата дейност, която е натоварено с много задачи и с подготовката на изборите.

„Именно някои от понижените ръководители на дирекции може да бъдат назначени там, като той ще им предложи да заемат тези длъжности. Някои от тях ще се съгласят, други може би не“, каза Рашков.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име