Intrigi.bg Политика Андре Токев даде урок по достойнство на ексминистър Горанов и прокуратурата

Андре Токев даде урок по достойнство на ексминистър Горанов и прокуратурата

659
0

Известният кулинарен експерт Андре Токев влиза в затвора за 7 месеца. Защото бе хванат да кара след употреба на алкохол. 1,9 промила = 7 месеца в затвора. Токев не е нанесъл никакви щети, освен на себе си, но е бил заплаха на пътя. Затова той приема наказанието за справедливо. Освен това призна грешката си и се извини. По този начин запази достойнството си и даде пример за честно поведение.

Съдебната сага с Токев продължи по-малко от 4 месеца. Прокуратурата действаше със скоростта на светлината, което е истинско събитие.

Друг сюжет. Бившият финансов министър Владислав Горанов обясни пред журналисти казуса с автомобила, който се оказа издирван с международна заповед. „Темата с лекия автомобил е една неприятна битова тема, но не трябва да е център на вниманието, защото от нея не може да се извлече омаскаряването на един бивш министър“, – заяви Горанов. След което продължи, иронизирайки вътрешния министър Бойко Рашков.Любимият финансист на Борисов би трябвало да се досети, откъде идва интересът към неговата особа. Например от това, че като дългогодишен зам.-министър и министър в управлението на ГЕРБ е допринесъл България да е последна по стандарт на живот и първа по смъртност, заболеваемост и корупция. И като стана дума за корупция: скандалите по повод обитаваното жилище в баровски квартал и резиденция на Витоша, предоставени му  за ползване безплатно силно привличат общественото внимание.

С близо 600 милиона е ощетена държавата от невнесени такси от хазарт в период от 6 години. По това време Горанов е министър и отговаря пряко за Комисията по хазарта. Бизнесменът Васил Божков, обвинен от прокуратурата, че носи вина за тази огромна щета, заяви, че е дал на Горанов 60 млн лева за него и за тогавашния премиер Бойко Борисов. Такса „спокойствие“. Горанов и Борисов отричат. Как мислите, на кого вярват повечето българи? Мисля, че дори Горанов не си вярва.Вредите, които се предполага, че е нанесъл Владислав Горанов на държавата и обществото (предстои тяхното доказване) са хилядократно по-големи от евентуалните (защото реално не са се случили) вреди от шофирането на Токев.

Само че Токев отива в затвора, а прокуратурата дори не се сеща да извърши истинско разследване за връзката между Горанов и въпросните стотици милиони щети за България. Както и за много други негови действия.

Иван Гешев е „чадърът“ под който се крият такива като Горанов и се държат нахално. Затова Гешев трябва задължително да си ходи. Преди това със сигурност ще му се наложи да дава бяснения и за своето забогатяване и придобиване на имоти от жената, с която съжителства.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име