Intrigi.bg Политика Андрей Райчев: Г-н Трифонов вече няма ход „отказвам се“

Андрей Райчев: Г-н Трифонов вече няма ход „отказвам се“

218
0

Дори  партиите да се класират както бяха последните избори, няма вариант да се повтори ситуацията. Така смята социологът Андрей Райчев, който изрази това мнение в студиото на „Още от деня” по БНТ .

„Има такъв народ“ няма да могат отново да откажат мандата. Могат да направят правителство на малцинството в краен случай, по думите му.

Не мисля, че г-н Трифонов вече има ход „отказвам се“, смята Райчев. 

„По-малко шум и емоции“, препоръча той на служебното правителство.

ГЕРБ се борят за оцеляване, те са в тежко положение, всички говорят против тях, но не се вижда да се срутват, смята Райчев.

„БСП се бори със самата себе си. За тях е изключително важно да се отлепят, да минат над милион“.

Голямата битка на този етап е между ГЕРБ и „Има такъв народ“ . Не е ясно кой ще излезе победител“, заяви той.

Не ми се вярва Мая Манолова да не прескочи бариерата, ДБ бележи някакъв ръст, продължи Райчев. 

Партията на Васил Божков може да поднесе изненада.  За нея гласуват хора, които неистово мразят елита си, смята той.

Според социолога при анкетите никой не признава, че ще гласува за нея, защото не е престижно и така не е ясно каква е реалната ѝ подкрепа.

„Бойко Рашков е лъжицата катран в супата на служебното правителство, а супата е добра“,  каза още Андрей Райчев. Той заяви, че вътрешният министър  трябва да е по принцип мълчалива фигура, а Рашков е вземал „половината шоу” на кабинета.

„Министърът на вътрешните работи работи с факти”, каза Райчев и допълни, че думите за това, че някой ще яде човешко месо са несериозни, особено като не се казва кой го е казал.

Според социолога цялата система за вътрешна сигурност „плаче за реформа”, защото и подчинените на министъра не се държат по-добре. „Те нямат страх божи, трябва да ги е страх от нас”, коментира Райчев. Той каза също, че скандалът с подслушването ще се повтаря и в бъдеще, защото е най-лестния.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име