Intrigi.bg Крими Англия екстрадира катаджия беглец

Англия екстрадира катаджия беглец

181
0

Бивш пътен полицай, обвинен за подкупи, е арестуван и екстрадиран от Великобритания по искане на българските власти. Утре се очаква 40-годишният К. И. да бъде доведен на заседание на Плевенския окръжен съд. На подсъдимата скамейка до него ще седне и 49-годишния К. М. – негов колега от Второ плевенско РПУ.

Двамата служители на сектор “Охранителна полиция” бяха задържани и обвинени за вземане на подкупи през есента на 2017 г. К. И ще отговаря за това, че е приел от четирима шофьори рушвети, за да не им пише актове за различни нарушения на Закона за движение по пътищата. Според обвинителния акт той е получил от тях общо 210 лв., а любимите му места “хранилки” били третокласни и второкласни шосета около селата Крушовица, Търнене, Ясен и Дисевица. Колегата му К. М. се представил доста по-скромно – обвинението срещу него е само за 20 лева, получени от водач от Долни Дъбник на 17 ноември 2017 г.

Прокуратурата приключила бързо разследването срещу двамата катаджии, делото започнало през 2019 г., но оттогава К. И. е в чужбина. През май 2020 г. адвокатът му заявил пред съда, че клиентът му се е обадил от Великобритания, където e поставен под карантина заради COVID-19 и не може да се върне у нас. Ситуацията се повторила на следващите дати през юни и юли и това наложило Плевенският окръжен съд да изпрати в Англия искане за екстрадицията на катаджията беглец.

Делото трябва да продължи с разпити на свидетели, сред които и жертвите на изнудването. Утре ще стане ясно и с каква мярка ще остане К. И. по време на процеса, за да не се налага отново издирването му зад граница

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име