Intrigi.bg Актуално Ангелкова: Спадът в туризма това лято ще е между 3 и 6%...

Ангелкова: Спадът в туризма това лято ще е между 3 и 6% за цялата страна

398
0

„Стартираме разработването на специален механизъм, който предстои да представим, за подпомагане на организирания туризъм. Както правят в Гърция, Испания, Хърватия и Кипър, които са наши преки конкуренти в летния туризъм“. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Още от началото на тази година обявихме, че ни очаква един труден туристически сезон, пълен с предизвикателства. Големи наши преки конкурентни дестинации, като Турция, Тунис, Египет и др., имат сериозна политика по отношение на субсидиране и насочване на потока от туристи към тях“, заяви Ангелкова.

Тя подчерта, че прогнозите показват между 3 и 6 процента спад на туризма в страната за цялата година, а на морския туризъм у нас – между 5 и 8 процента. „Правим всичко възможно да привлечем интереса към записванията в последния момент към България“, увери министърът.

На сайта на министерството има интерактивна карта, която показва цените на чадърите и шезлонгите по родното Черноморие.

„Цените им са различни на всеки един плаж. На някои места концесионери и наематели си позволяват такива неразумно високи цени, които ние категорично не подкрепяме, но пазарът определя цената“, подчерта Николина Ангелкова. Тя увери, че министерството ще бъде изключително строго в налагането на наказания и неустойки там, където бъдат констатирани нарушения. Минала година за различни нередности са наложени санкции в размер на общо над 450 хил. лв. и са прекратени 6 концесионни договора.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име