Intrigi.bg Политика Ангелкова влязла в политиката с достатъчно пари, сделките й – законни

Ангелкова влязла в политиката с достатъчно пари, сделките й – законни

585
0

лязла съм в политиката с достатъчно средства. Мога да докажа всеки един лев,  който съм похарчила, убедено заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова ТВ. 

Вчера бившият вицепремиер Валери Симеонов замеси името й в скандала с евтините апартаменти.

„Не съм очаквала, че такова внушение ще бъде направено от господин Симеонов“, коментира Ангелкова. Тя обясни, че апартаментът е купен през 2008 г. със средства на нейните родители  и в период, когато не е била в политиката, а в частния бизнес, на високоплатени ръководни длъжности.

„Родителите ми се занимават с частен бизнес от 1991-1992 г. Всички доходи, както личните ми, така и на моето семейство, винаги са били надлежно декларирани с платени данъци.

Така че сделката е изцяло съобразно закона“, изтъкна министърът.

По темата за цената на жилището си, Ангелкова каза, че имотът е закупен на груб строеж и  че е платен на пазарни цени, тъй като преди това е възложила на лицензиран оценител да направи оценка. 

„В експертното решение се казва, че справедливата пазарна стойност е 74 940 лева. Когато е попълвана моята декларация през 2011 г. при встъпването ми за първи път на публична държавна длъжност,  по погрешка е записана цената, която в нотариалния акт пише, че по данъчна оценка е 61 519 лева. По горе е видно, че цената за изповядване на сделката е 75 000 лева”, добави тя.

Относно отношението на Валери Симеонов, който не за първи път атакува министъра на туризма, Ангелкова заяви:

„Нещата са прекалено лични. Искам да задам въпроса какъв е този интерес към мен на този човек. Каква е тази фиксация? Нямам отговор на този въпрос, надявам се да го  получа. Винаги в началото на летния туристически сезон има изблик на „силни чувства“.

На въпрос какво предстои, министър Ангелкова каза:“ Каквото разпореди премиерът – това е.  Важното е да си вършим работата и да не се правят такива внушения преди изборите“.

Политическата кариера на Николина Ангелкова започва през 2013г., когато става заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. След това е избрана за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство на Георги Близнашки. В последните две правителства, с премиер Бойко Борисов,  Ангелкова е министър на туризма.Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име