Intrigi.bg Куриози Американец продаде маратонки от 1972 г. за 50 000 долара

Американец продаде маратонки от 1972 г. за 50 000 долара

483
0

Бивш американски атлет успя да продаде старите си маратонки за 50 хил. долара, защото се оказали прототип на ”Найки”, съобщава агенция ЮПИ.

Чифтът се оказал особено рядък и бил изготвен през далечната 1972 година. Тогава Дейв Ръсел от град Сакраменто получил спортните обувки с марката Nike Waffle Racing Moon Shoes. Той бил 25-годишен атлет, подготвящ се за квалификация в олимпийския отбор на САЩ в град Юджийн, щата Орегон.  Навремето били произведени само 12 прототипа на тези маратонки, проектирани от съоснователя на „Найки“ Бил Бауърман, разказва Дарик.

Ръсел знаел, че старите му маратонки имат някаква цена, но бил шокиран, когато разбрал каква сума му се предлага за тях

„Това бяха необикновени обувки, страшно екзотични, тъй като подметките им бяха направени на нагревател за гофрети“, спомня се притежателят им. Ръсел ги зарязал с десетилетия в гаража си редом до неизползваните коледни лампички. Той решил да ги продаде, след като получил оферта от хотел „Градюейт“ в родния си град, който изгражда музей на „Найки“.

„Те искаха нещо, което да подсказва, че това е градът на „Найки“. Аз им предложих експонат, който беше прототип, още преди „Найки“ да се превърне в пазарна марка!“

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име