Intrigi.bg Актуално Алексей Петров – как съдбата го срещна с бащата на Кирил Петков,...

Алексей Петров – как съдбата го срещна с бащата на Кирил Петков, Борисов и братя Галеви

333
0

Бившият съветник на ДАНС Алексей Петров оцени със среден 3 ефективността на службите у нас. Повод за коментара му бе откритият Ангел Христов-Геле от братята Галеви, за чиято смърт съобщиха близките му.

Петров заяви, че не може да даде слаба оценка на българските служби, понеже все пак „нещо функционира“.

„Той, макар и починал, по някакъв начин е намерен“, заяви бившата барета пред bTV.

Петров потвърди, че познава лично душнишките братя Галеви, понеже е бил техен взводен командир, когато те са постъпили като служители в Националната служба за борба с организираната престъпност, но е загубил следите им, след като те са се прехвърлили в бизнес средите.

Но макар че не е поддържал контакт с тях, Алексей Петров заяви, че той е организирал срещата между братя Галеви и бившия вътрешен министър Румен Петков през 2006 г. на басейн „Спартак“.

През 2010 г. бившият шеф на агенция „Митници“ Вальо Танов коментира пред БНТ, че на тази среща са се разпределяли териториите на наркобизнеса, като целта е била страните да не воюват и да не си пречат.

В интервюто си пред bTV Алексей Петров обаче подчерта, че в разговора на Румен Петков с братя Галеви не се е случило нищо особено.

„Съвсем регламентирано. Двамата имаха информация, която трябваше да предоставят директно на министъра. Нищо нередно не се случи на тази среща. После беше преекспонирана и се наложи Румен Петков да напусне поста си“, твърди бившият съветник на ДАНС.

Пред bTV Петров отрече появилата се в медиите информация, че е организирал среща между Кирил Петков, баща му Петко Петков, Бойко Борисов, Мария Габриел и съпруга ѝ Франсоа Габриел в ресторанта си.

Бившата барета обаче потвърди, че се познава с Петко Петков, бащата на Кирил Петков, и с Бойко Борисов покрай общите им интереси в бойните изкуства.

„Познавам ги покрай бойните изкуства. Борисов – покрай карате, Петко Петков – айкидо. Съдба“, заяви Алексей Петров.

Той подчерта, че не е играе никаква роля в процеса по формиране на правителство и не търси  политически дивиденти от управлението, а единственото му желание да е да се гласува кабинет, защото това ще е от полза на бизнеса.

Алексей Петров коментира и обсъжданите текстове в Кодекса за застраховането по т.нар. казус „Зелена карта“.

Промените се отнасят до плащането на обезщетения при нанесени щети от българските шофьори зад граница, а гласуването им е ключово за приемането на България в еврозоната.

Припомняме, че промените в законодателството бяха бойкотирани от представители на ГЕРБ, БСП, „Български възход“, ДПС и „Възраждане“ под предлог, че измененията ще оскъпят застраховките на българските водачи.

Христо Иванов от „Демократична България“ обаче видя в протеста защита на интересите на застрахователното дружество „Лев Инс“ и свързаният с него Алексей Петров.

Пред bTV Иванов заяви, че действията на ГЕРБ са двусмислени, понеже Бойко Борисов открито подкрепя влизането ни в еврозоната, но в същото време партията му стои пред промените в Кодекса за застраховане, които страната ни се е ангажирала да приеме.

Алексей Петров, от друга страна, заяви, че с „Лев Инс“ имат друга поправка, която твърди, че щетите по „Зелената карта“ трябва да се изплащат по европейското право.

На въпрос дали се е срещал лично с Бойко Борисов, бившият съветник на ДАНС каза, че двамата са се видели и са си говорили за сигурност.

Алексей Петров бе един от задържаните по делото „Октопод“ през 2013 г. Срещу него бяха повдигнати обвинения за организиране на престъпна група, която се занимава с изнудване, рекет, предлагане на сексуални услуги, разпространение на наркотици.

Впоследствие част от делата срещу него бяха прекратени, а по други бе обявен за невинен.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име