Intrigi.bg Спорт Александър Томов: Не съм крал милиони, кой крие пари в Люксембург?

Александър Томов: Не съм крал милиони, кой крие пари в Люксембург?

526
0

„Журналистът Асен Йорданов от „Биволъ“ изрече 9 лъжи по мой адрес.“ Това коментира Александър Томов в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“ относно разследването, в което участва Йорданов, наречено „OpenLux“, където се твърди, че е източил 6,1 млн. евро от ЦСКА.

Томов коментира, че фирмата „Лира Инвест“ е негова. Кулезич оспори това като каза, че в документите липсва неговото име, а той отговори, че е давал десетки интервюта по темата.

„От самото начало до края аз съм собственик, може да е имало директор, но нито един собственик не е непременно директор. Потърсил съм люксембургска фирма, защото от 2009 г. аз съм с блокирани сметки по повод репресия, зад която стоят КПКОНПИ. След 9 години аз получавам решение на Софийски градски съд, че не само съм невинен, а че такова обвинение не трябвало да има“, коментира той.

„Приходите на фирмата са от собствени приходи на самия клуб ЦСКА. Една част са били от пари, които са мои лични и още една част са от пари на Стивън Ло. Парите са били еднопосочни, инвестиция в ЦСКА. Замисъл беше ЦСКА да бъде изградена като голям клуб и да си върне парите когато отиде на Европейски турнир или нещо подобно“, обясни Томов.

„Ние веднага публикувахме деветте лъжи на на господин Йорданов и “Биволъ”. Аз имам решение, че съм невинен. Ако някой иска да крие пари, няма да го прави в Люксембург. Чобанов ми се обади и ние му дадохме информация. Когато искат документи, подкрепям всяко журналистическо разследване. Когато излезе това, ние изброихме деветте лъжи. След 2 ч. те го изтриха“, посочи Томов и призова да се отговори – защо материалът е бил свален.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име