Intrigi.bg Политика Александър Йорданов: Обиден съм на Румен Радев и на политици, които извличат...

Александър Йорданов: Обиден съм на Румен Радев и на политици, които извличат дивиденти от трагедии

470
0

„Никакъв натиск няма да има от ЕС срещу България по повод казуса със Северна Македония. Може би леви депутати и либерали ще опитват да лобират. Това, че някой може да ни притиска, е за домашна потреба на Балканите. Проблемът не е в България, а в Северна Македония, която не е подготвена“. Това заяви евродепутатът Александър Йорданов пред Канал 3. 

„Страната настоява да съхрани паметта на хората, които сами са се определяли. Трябва да опазим достойнството им. Не може да имаме обща история, защото тя трябва да е на общ народ. Такъв сме били и сме имали единно национално самосъзнание. Македонците искат да направят възродителен процес със стара да и да „накарат“ възрожденците ни не са българи“, каза още евродепутатът. 

„Тези, които подценяваха епидемията, са безотговорните хора. Аз постъпих в болница в края на октомври. Беше много трудно. Имаше системи, антибиотици, спал съм 4 дена с кислородна маска. Отваряш прозореца и искаш да дишаш, но не можеш, а ти се припада. Много е тежко и не вярвайте, че това е обикновено грипче. За съжаление президентът изръси глупостта, че имало хаос. Аз видях лекари и сестри, които бяха много добре организирани. Те разговаряха с нас и се опитваха да ни разсеят от болестта. Най-голямата ми изненада беше Ангел Джамбазки, когото познах само по гласа. Той чистеше с парцала, дезинфекцираше. Не като политик, а като човек съм обиден на Румен Радев и на полици, които опитаха през трагедията да извличат политически дивиденти“, разказа Йорданов. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име