Intrigi.bg Актуално Акция „Скорост“: КАТ засече 24 000 джигити за седмица

Акция „Скорост“: КАТ засече 24 000 джигити за седмица

364
0

24 000 случая на превишена скорост по пътищата са установени за седмица – от 31 януари до 7 февруари.

Те са установени с технически средства на МВР – стационарни, преносими и в патрулни автомобили, каза на брифинг главен инспектор Николай Крушарски от Отдел „Пътна полиция“ към ГД „Национална полиция“.

В населените места установените нарушения са 15 000, а в извъннаселените – 9000, обобщи той резултатите от акция „Скорост“.

Най-високата скорост, която е засечена по време на акцията, е в Пловдивско и е била над 170 км в час. По думите му най-често шофьорите карат с превишена скорост по големите булеварди в населените места.

„Тъй като условията за превишаване на скоростта там са най-добри, затова и контролът е насочен натам“, обясни Крушарски.

По време на проверките са отнети 709 книжки на шофьори за неплатени глоби, връчени са над 5000 електронни фиша на водачи и пътници в автомобилите. Но скоростта остава най-честата предпоставка за пътнотранспортни произшествия, поясни той

Това е трета поредна акция от началото на годината с акцент превишена скорост. Такива акции ще продължат, ще бъдат чести и на територията на цялата страна, за да можем да упражним превантивно ефекта на контрол, който да наложи намаляването на ПТП и дисциплиниране на водачите, допълни Крушарски.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име