Intrigi.bg Куриози „Ако не друго, поне ще отида в Рая“: Как акаунт на папата...

„Ако не друго, поне ще отида в Рая“: Как акаунт на папата хареса снимка на разголен бразилски модел

300
0

Бразилският модел Наталия Гарибото вероятно е свикнала да получава хиляди харесвания на ден за своите апетитни публикации в социалните мрежи, но едва ли е очаквала да получи за тях и благословия.

Поне до деня, в който не забелязва, че една от нейните снимки в Instagram е получила одобрение от официалния акаунт на папа Франциск.

При това не каква да е снимка – на кадъра личи очевидното безсилие на плисираната ѝ пола да прикрие пищните ѝ форми.

Лайкът от профила на папата е все още наличен на 13 ноември, преди да бъде премахнат на другия ден, съобщава Католическата новинарска агенция (CAN), цитирана от „Гардиън“.

Вместо обаче да потулят този неудобен случай, от агенцията, която управлява имиджа на Гарибото, решиха да се възползват от публичността. Така публикуваха в собствения си акаунт в Instagram скрийншот на снимката, в който заявяват, че са получили „официална благословия от папата“.

Гарибото, която има 2.4 милиона последователи, също се пошегува със случая: „Ако не друго, то поне ще отида в Рая“, написа тя.

За католическата църква обаче това не е смешно.

Според източници, близки до Ватикана, в момента се провежда разследване, за да се установи как снимката е била харесана.

„Можем да изключим напълно предположението, че „харесването“ идва от Светия престол, и да се обърнем към Instagram за обяснение“, заяви пред „Гардиън“ официалният говорител на Ватикана.

Междувременно става ясно, че за различните акаунти на папата в социалните мрежи се грижи цял екип от хора.

Задачата не е лесна: Франциск е изключително популярен в социалните медии, а официалният му акаунт в Instagram, който има потребителско име @franciscus, към момента има 7.4 милиона последователи. Акаунтът му не следва никого.

В Twitter пък папата е следван от 18,8 милиона акаунта.

Франциск обаче рядко определя сам какво да е съдържанието в социалните мрежи, което се публикува от негово име.

„Папата не е като Доналд Тръмп – той не седи на телефона или компютъра си, за да пише по цял ден“, казва Робърт Микенс, базиран в Рим редактор на англоезичното издание на католическия всекидневник La Croix. По думите му папата одобрява туитовете, но не и харесванията, които се генерират от профилите му.

И все пак се е случвало в редки случаи да поема инициативата и да поиска сам да напише туит, свързан с извънредна ситуация.

Ето защо се смята, че няма как самият той да има нещо общо със скандалното сърчице, което бразилският модел е получил.

Ако питате нас за версия, най-вероятно някой от отдела му за комуникации, който си пада по добре оформени дупета, е забравил да излезе от свещения акаунт, за да влезе в своя собствен, където подобни грехове са „човещинка“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име