Intrigi.bg Крими Адвокат Ина Лулчева: Задържането на кмета на Несебър е безпрецедентна демонстрация на...

Адвокат Ина Лулчева: Задържането на кмета на Несебър е безпрецедентна демонстрация на сила

626
0

Ситуацията е безпрецедентна по няколко начина. Моят клиент няма да напусне и да избяга от страната. Няма и кой да го отвлече по време на заклеването в Общиснкия съвет. Това с белезниците е явно демонстрация на охраната.

Това каза пред bTV Ина Лулчева, адвокат на задържания кмет на Несебър Николай Димитров, който е обвинен за участие в престъпна група за купуване на гласове.


„Не мога да кажа колко време ще остане г-н Димитров в ареста, защото неговото задържане е незаконно. Доказателствата срещу него са само думите на един човек. Извън тези думи няма нито едно друго доказателство. Този човек е свидетел по делото. Преди време той е работил в общинска фирма в Несебър. Бил е уволнен, но не по разпореждане на кмета. Николай Димитров не си е общувал по абсолютно никакъв начин с него. От прокуратурата казват, че Николай Димитров е виден човек и има опасност да извърши ново престъпление. В този случай драстичността е в задържането на моя клиент. Това става три дни преди изборите и за мен това е опит за намеса в изборите“, категорична бе Лулчева.

„Въпросът с отстраняването на Николай Димитров ме озадачава много. Прокуратурата може да отстрани някого заради длъжността му и ако в качеството му на тази длъжност, възпрепятства разследването. В този случай Николай Димитров не може да бъде отстранен, защото той не е обвинен за престъпление по служба, а за нещо съвсем друго“, разкри адвокат Лулчева.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име