Intrigi.bg Актуално Агресия, насилие, побои…говори варненката, живяла с бившия полицай

Агресия, насилие, побои…говори варненката, живяла с бившия полицай

366
0

Жената, живяла с бившия полицай Веселин Димитров, който взриви апартамента им във варненския квартал „Владислав Варненчик“, разказа за живота си с него и за насилието, в което е живяла.

Взривът във Варна стана на 13 януари и предизвика огромен пожар в блока, при който загинаха двама души – самият Димитров и 53-годишна съседка.

52-годишната Антоанета е живяла с 66-годишния Веселин в продължение на 20 години, през които редовно е пребивана и върху нея е упражняван психически тормоз. Връзката между двамата още от началото е белязана от агресия и насилие. Първоначално жената вини себе си, надявайки се с времето нещата да се изгладят.

„След първия път…казах си, това е за първи и последен път. Но след това се повтори, потрети. В годината ставаше по един-два пъти. След това с годините започна да зачестява агресията, с шамари, с бой, удари по главата, по корема, общо взето по цялото тяло“, разказва Антоанета пред БНТ.

Веселин е искал да контролира целия ѝ живот- не я пускал да ходи на работа, изолирал я от близки и приятели, заплашвал дори сина ѝ и баща ѝ. Той не разрешавал на жената да разговаря дори със съседите. Варненката била заплашвана с обезглавяване. В края на миналата година е поредният и последен зверски побой над Антоанета.

„Той успя да изолира всички от мен. Дори баща ми и сина ми. Ако чувствам някаква вина, то е пред детето ми, защото не съм успяла да го защитя. Но след последния побой просто наистина чашата преля, не издържах вече и си казах, че трябва да има някакъв край и трябва да събера смелост, да се махна и да спре всичко това“, допълва варненката пред БНТ.

Само 10 дни преди бившият полицай да взриви жилището й в блок 302, Антоанета е настанена в защитено жилище. Научава за случилото се от своя приятелка по телефона. Все още не може да повярва, че мъжът, с когото е живяла толкова години, е способен на подобно деяние.

Жената е събрала сили да отиде един път до блока, но се надява съседите й да не обвиняват нея за случилото се и се опитва да започне живота си наново.

Чувствам се по-свободна, дори не усещам студа, приятно е да излезеш навън, след като с години си бил затворен между четири стени. Приятно е да видиш слънцето, казва тя.

Собствениците на апартаменти в злополучния блок все още са в общински жилища и не знаят кога ще се върнат по домовете си, макар че получават подкрепата на десетки доброволци.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/01/24/agresiia-nasilie-poboi-govori-varnenkata-jiviala-s-bivshiia-policai.437031?utm_source=push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име