Intrigi.bg Свят Агенти на ФБР задържаха руски депутат в САЩ, Москва с остра реакция

Агенти на ФБР задържаха руски депутат в САЩ, Москва с остра реакция

494
0

Руското външно министерство изпрати протестна нота до властите в САЩ, във връзка със задържането и разпита на депутата от Държавната дума Инга Юмашева и нарече инцидента поредното враждебно действие.

„Ние изказваме силен протест във връзка с действията на американските власти срещу депутата от Държавната дума на Руската федерация Инга Юмашева, която беше задържана на летището в Ню Йорк от агенти на ФБР и разпитана. Това е поредната враждебна акция срещу Русия и нейните представители, очевидно насочена към по-нататъшно влошаване на атмосферата на руско-американските отношения“, се казва в изявлението на министерството.

По-рано руският посланик в САЩ Анатолий Антонов съобщи, че Юмашева, която е пристигнала в САЩ за форум е била разпитвана от агенти на ФБР повече от час

От Москва изтъкнаха, че „американските власти не са в състояние да контролират собствените си специални служби или не се опитват да нормализират отношенията си с Русия“.

„Възниква въпросът, че американските власти, противно на твърденията си, не се стремят да нормализират диалога, или пък не са в състояние да контролират действията на собствените си специални служби. Инга Юмашева, като координатор на парламентарната група на Държавната дума за връзките ни с Конгреса на САЩ, беше изпратена до обществено-политическия форум „Диалогът Форт-Рос“, който е прецизно създаден, за да помогне за укрепване на взаимното разбирателство и сътрудничество между народите на Русия и САЩ“, се казва още в изявлението.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име