Intrigi.bg Политика Авангард: И в политическото духане е нужен стил

Авангард: И в политическото духане е нужен стил

312
0

Медиите се отнесоха доста срамежливо към един нов трик за бламиране действията на противника. Депутати от ГЕРБ и ДПС духаха в микрофоните, за да не се чуят неудобните въпроси към главния прокурор Иван Гешев, задавани му по време на негово изслушване в Антикорупционната комисия. Може да ви е смешно, но е ефективно. Изтънчен вариант на надуваните в Северна Македония вувузели, които трябваше да заглушат „френския вариант“ за отпадане на ветото срещу присъединяването на Скопие към ЕС.

Авангардният метод за заглушаване бе приложен, когато Гешев трябваше да отговаря за скандала с изпратения от него доклад до определен евродепутат от ЕНП относно снимките и видеата на бойковото чекмедже с пачките евро. Ако подобно нещо бяха направили деца в детската градина, защото не им харесва супата, да речем, щяха да си изкарат дърпане на уши, че и нещо повече, ако някоя лелка не е в настроение поради месечни проблеми… Но депутатите са свещени и могат да духат безнаказано.

Всъщност членове на комисията от партии в управлението искаха да разберат от Гешев, как така изпраща материали на един конкретен човек в Брюксел, а българския парламент го подминава като бърз влак малка гара. Искаха Гешев да каже още, как така Борисов казва, че знае коя е мистериозната „Мата Хари“, снимала спалнята му в продължение на 3 години, а прокурорското разследване удря на камък по въпроса.

Много българи също биха искали тези мистерии най-сетне да се разбулят, но Гешев и духачите от неговата квота в комисията не дават. Не дават и това е.

И да не беше духането в микрофоните Гешев пак щеше да увърта и шикалкави, но си е друго, когато имаш подкрепата на брас секцията в комисията. Професионално е някак. И по френски изтънчено.

На какво ли не са готови някои, когато ги обхване паниката, че може да останат без „прокурорски чадър“. Този чадър им е скъп, много скъп, затова ще духат, яко ще духат.. Чрез духане към забогатяване – слоганът на духачите в тази и други комисии. Не че при бай Ставри тази дисциплина не е застъпена, но да не пропадаме до нивото на издуханите флигорни, препоръчва Бранислав Нушич…

Стил е нужен, дами и господа депутати, в политическото духане, стил и поне малко естетика. Иначе си е чисто порно. Политическо.

Емил Азар

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име