Intrigi.bg Политика Абсурд! Работници на Русе плащат винетки, за да стигнат до офисите си

Абсурд! Работници на Русе плащат винетки, за да стигнат до офисите си

321
0

Работещите в една от големите индустриални зони на Русе не са съгласни да плащат винетки, само защото местоработата им е на около 6-7 километра от града. Хората разказват, че знакът за изискване на винетка бил поставен наскоро.

Настояват да се премести, тъй като това ще облекчи бюджета не само на работещите в зоната, които пътуват с колите си, но и на фирмите, които осигуряват служебен транспорт, съобщи Нова телевизия.


В крайградския квартал „Образцов чифлик” вече са направили подписка и подготвят протест, защото трябва да имат винетка, за да стигнат до домовете си.


„Ние пътуваме с лични автомобили и си купуваме винетки, защото знакът се намира пред индустриалната зона. Нашето предложение е той да се премести след нея, за да не се плащат винетки. Разходите, които АПИ изразходва, да се прехвърлят към общината”, смята Пламен Паскалев.


„В двата квартала живеят около 600 души и за мен тази ситуация е пълен абсурд. Не може шефът на АПИ да ходи по софийските квартали, а аз тази сутрин да се събуждам с протест”, посочи кметският наместник ДЗС и „Образцов чифлик“ Красен Колев.

„Има внесена подписка в общината от живущите. Звучи много странно да живееш в квартал на Русе, да излезеш с автомобила си до центъра и да си купиш винетка”, каза Красимир Манев от Инициативен комитет за протест.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име