Intrigi.bg Политика АБВ обяви развод с БСП, залюби партията на Стефан Янев

АБВ обяви развод с БСП, залюби партията на Стефан Янев

80
0

АБВ, която официално е българският партньор на партията на Путин „Единна Русия“, обяви, че няма да продължат коалиционните си взаимоотношения с БСП за България. Затова пък на предсрочните избори на 2 октомври ще удари рамо на коалицията на „Български възход“ на Стефан Янев. Това стана ясно от думите на лидера на партията Румен Петков на пресконференция пред журналисти.

Той подчерта, че различията между АБВ и БСП са очевадни и те са в две посоки. От една страна,  отношението към културизацията на държавата, и от друга – политическата програма, която е обсъдена и приета от ПП, ДБ и БСП.

„За всеки нормален български гражданин трябва да е ясно, че който гласува за Кирил и Асен получава Наско (бившият министър на културата Атанас Атанасов), изтъкна Петков.

Още в първия вариант на програмата АБВ предупредили, че такава програма не могат да подкрепят поради няколко важни проблема: погромът, който се планирал да бъде извършен в Министерство на земеделието, отношението към енергетиката и унизителната номинация на Асен Василев за премиер.

Според Румен Петков правителство е можело да се формира, а България щяла да се намира в различен етап на развитие. Лидерът на АБВ обаче и дума не казва за поведението на президента Румен Радев и неговия принос страната ни да се намира в тази незавидна ситуация днес. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име