КОНКУРС
СНИМКА НА СЕДМИЦАТА

ИЗПРАТИ И СПЕЧЕЛИ!

МУЛТИМЕДИЯ

АНКЕТА

Mini Poll Example
Какво цели Волен Сидеров със скандалите с Валери Сомеонов?
Да всее напрежение в коалицията
Да махне Валери Симеонов от поста му
Да накара партнъорите си да го сложат за водач на


Общо гласували: 77 виж резултатите
 


12.06.2018 12:10

ФБР разби схема за имейл измами с богати наследници


ФБР е разбила международна организирана група, която е извършвала онлайн измами, съобщава Cyberscoop. Групата е използвала подобрена версия на класическата схема с богатия наследник принц или петролен магнат от Нигерия.

Арестувани са 74 души от САЩ, Канада, Полша и Мавриций.Те са използвали различни методи за измами чрез манипулации и компютърни техники. Освен това са се насочвали и към ръководители на компании, като са се опитвали да получат достъп до имейл акаунтите им. След това използвали тези имейли, за да нареждат на служители в компанията да извършват преводи към избрани сметки или да им препращат фирмена информация.

Методът на хакерите е бил успешен, като са успели да измамят няколко големи компании и доста по-малки. Измамени са били и брокери на недвижими имоти и др. Общо властите са конфискували около 2,4 млн. долара и са възстановили преводи от измамени за още 14 млн. долара.

Директорът на "Сикрет сървис" Рандолф Алес казва в официално изявление, че има голям ръст на киберпространството, но въпреки това доказаният модел на работа продължава да е ефективен. Американските власти казват, че от 2014 г. насам са възстановили 350 млн. долара на местни граждани, които са били измамени в интернет.

Коментари в intrigi.bg

Коментирай

Име
Коментар
Моля въведете кода от картинката
код


Коментари във Facebook

ОПЛАЧИ СЕ!ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Сметка за ток


ТЪРСАЧКА

   
   
 
   
     
 
© 2012 - intrigi.bg