КОНКУРС
СНИМКА НА СЕДМИЦАТА

ИЗПРАТИ И СПЕЧЕЛИ!

МУЛТИМЕДИЯ

АНКЕТА

Mini Poll Example
Ще се стигне ли до оставки на правителството по случая за закупуването на ЧЕЗ?
Да
Може частични
Правителството ще падне
Не
Не мога да преценя


Общо гласували: 455 виж резултатите
 


12.06.2018 12:10

ФБР разби схема за имейл измами с богати наследници


ФБР е разбила международна организирана група, която е извършвала онлайн измами, съобщава Cyberscoop. Групата е използвала подобрена версия на класическата схема с богатия наследник принц или петролен магнат от Нигерия.

Арестувани са 74 души от САЩ, Канада, Полша и Мавриций.Те са използвали различни методи за измами чрез манипулации и компютърни техники. Освен това са се насочвали и към ръководители на компании, като са се опитвали да получат достъп до имейл акаунтите им. След това използвали тези имейли, за да нареждат на служители в компанията да извършват преводи към избрани сметки или да им препращат фирмена информация.

Методът на хакерите е бил успешен, като са успели да измамят няколко големи компании и доста по-малки. Измамени са били и брокери на недвижими имоти и др. Общо властите са конфискували около 2,4 млн. долара и са възстановили преводи от измамени за още 14 млн. долара.

Директорът на "Сикрет сървис" Рандолф Алес казва в официално изявление, че има голям ръст на киберпространството, но въпреки това доказаният модел на работа продължава да е ефективен. Американските власти казват, че от 2014 г. насам са възстановили 350 млн. долара на местни граждани, които са били измамени в интернет.

Коментари в intrigi.bg

Коментирай

Име
Коментар
Моля въведете кода от картинката
код


Коментари във Facebook

ОПЛАЧИ СЕ!ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Сметка за ток


ТЪРСАЧКА

   
   
 
   
     
 
© 2012 - intrigi.bg