КОНКУРС
СНИМКА НА СЕДМИЦАТА

ИЗПРАТИ И СПЕЧЕЛИ!

МУЛТИМЕДИЯ

АНКЕТА

Mini Poll Example
Какво цели Волен Сидеров със скандалите с Валери Сомеонов?
Да всее напрежение в коалицията
Да махне Валери Симеонов от поста му
Да накара партнъорите си да го сложат за водач на


Общо гласували: 169 виж резултатите
 


07.12.2017 07:48

Управлението на "Пирогов" смаза мераците за оставки и разкри какво стои зад протестите


"Имаше проблем със заплатите с оглед на това, че болницата беше в тежко състояние, като се взе решение да бъдат отложени допълнителните заплащания, а мотивът е да се изплатят пари към фирми доставчици. Това отлагане беше механизма, за да се спре фалит на болницата." Това заяви началникът на Клиника по детска хирургия доц. Христо Шивачев пред Би Ти Ви по повод протестите в "Пирогов". Той допълни, че до Коледа ще бъдат изплатени всички допълнителни възнаграждения и не вижда никаква причина за искане на оставки.

 

По думите му в болницата се осъществява нормална дейност, частично има органичение в снабдяването, което по-скоро е рентабилно, но нищо не липсва на медиците, за да си вършат работата. За исканата оставка на проф. Асен Балтов, Шивачев заяви, че в момента тече медицински отид съобразно исканията на протестиращите.

 

"До колкото знам в момента в който проф. Балтов зае поста се направи такава проверка. В момента задълженията на "Пирогов" са за около 20 млн. лв.", заяви още доцентът, като допълни, че преди стъпването на проф. Балтов задълженията са били 19 млн. лв.

 

На въпрос къде е директорът на "Пирогов", доц. Шивачев, заяви че той е на планиран годишен отпуск и допълни, че вероятно именно за това в този момент се правят протести.

 

Припомняме, че след поредица разкрития на агенция ПИК се оказа, че зад протеста в "Пирогов" стоят двама души, които са основни говорители .От официалната позиция на болницана за спешна помощ стана ясно, че независимо от бунтовете няма забавяне на пациенти или проблеми в работата. Здравният министър Кирил Ананиев пък бе категоричен, че по-голямата част от медиците в болницата одобряват управлението на проф. Асен Балтов и не може да се говори за масово недоволство. 

Коментари в intrigi.bg

Коментирай

Име
Коментар
Моля въведете кода от картинката
код


Коментари във Facebook

ОПЛАЧИ СЕ!ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Сметка за ток


ТЪРСАЧКА

   
   
 
   
     
 
© 2012 - intrigi.bg