КОНКУРС
СНИМКА НА СЕДМИЦАТА

ИЗПРАТИ И СПЕЧЕЛИ!

МУЛТИМЕДИЯ

АНКЕТА

Mini Poll Example
Какво цели Волен Сидеров със скандалите с Валери Сомеонов?
Да всее напрежение в коалицията
Да махне Валери Симеонов от поста му
Да накара партнъорите си да го сложат за водач на


Общо гласували: 170 виж резултатите
 


13.02.2018 07:42

Румяна Арнаудова с шокиращи разкрития за свирепия мароканец джихадист, задържан у нас


На 13 януари група от 27 чужди граждани е опитала да премине нелегално българската граница. Това каза в сутрешния блок на БНТ говорителят на Главния прокурор Румяна Арнаудова по повод задържания у нас мароканец Науфал Рашид Захри, който е издирван от Интерпол за тероризъм и членство в джихадистката групировка "Ислямска държава".

Задържани между селата Сладун и Маточина са шест мъже и шест жени и деца. Изпратени са в центъра в Харманли, където е започнала проверка. 26 от лицата, роднини, са подали веднага заявление и са поискали хуманитарен статут, не е подало заявление само въпросното лице. Мъжът се е опитал да заблуди българските власти, че е сирийски гражданин и е част от групата. Имал е пет различни документа за самоличност. Извършени са проверки на документите и е установено, че лицето е обявено за издирване от Интерпол.

Изпратена е снимка на лицето в Интерпол и е установено е паралелно с това, че всички тези документи са фалшифицирани. Изготвена е и т.нар. лицево-идентификационна справка. Установено е, че лицето е издирвано и от мароканските власти. През този месец лицето е било в центъра в Харманли в помещение от закрит тип – не е имало възможност да избяга, заяви Арнаудова.

Лицето се издирва за съставяне на група и опит за терористични действия, за опит да посегне на националната сигурност в Мароко, за набиране на големи групи от хора, които да се присъединят към "Ислямска държава". На 5 и 6 февруари тази година са разпитани двама съмишленици, които също свидетелстват, че той е изключително лоялен член на Ислямска държава и е подпомагал групировката, използвайки уменията си на механик. Той демонстративно е носел колан за самовзривяване. 

 

Коментари в intrigi.bg

Коментирай

Име
Коментар
Моля въведете кода от картинката
код


Коментари във Facebook

ОПЛАЧИ СЕ!ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Сметка за ток


ТЪРСАЧКА

   
   
 
   
     
 
© 2012 - intrigi.bg