КОНКУРС
СНИМКА НА СЕДМИЦАТА

ИЗПРАТИ И СПЕЧЕЛИ!

МУЛТИМЕДИЯ

АНКЕТА

Mini Poll Example
Какво цели Волен Сидеров със скандалите с Валери Сомеонов?
Да всее напрежение в коалицията
Да махне Валери Симеонов от поста му
Да накара партнъорите си да го сложат за водач на


Общо гласували: 222 виж резултатите
 


11.10.2018 14:06

Разбита е престъпна група за търговия на културно-исторически ценности: опитали да изнесат златен венец за 2 млн. евро


В понеделник се стигна до задържане на 7 лица при опит за сделка с културно-исторически ценности, на 4 са им повдигнати обвинения. Това каза директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов. В групата е замесен и служител на ДАНС.

„В края на юли получихме оперативна информация. За кратко време – за тези няколко месеца, колегите от сектор „Културно-исторически ценности“ успяха да развият изключително добре информацията и да направят така, че чрез оперативна комбинация да се случи опит за такава сделка в началото на тази седмица. За да се стигне до такъв момент, е необходима доста сериозна оперативна работа. Тази линия е строго специфична -трябва да познаваме много добре предметите от епохите. В понеделник се стигна до такава сделка, при която бяха задържани 7 лица, на 4 са им повдигнати обвинения“, обясни гл. комисар Спиридонов

Зам.-председателят на ДАНС Николай Ненков заяви, че при оперативна дейност на агенцията е станало ясно, че техен служител участва в такива дейности и това е докладвано на ГДБОП. „Работим няколко месеца. Мисля, че много добра работа е свършена“, обясни Ненков.

Задържаните са заловени в опит да продадат златен венец от 400 грама, който е на стойност 2 милиона евро.

По време на пресконференцията тежко въоръжени мафиоти от ГДБОП пазеха културните ценности, задържани от групата. Изложени бяха, освен златния венец, две гривни.

Задържаните предмети подсказвали висок статус.

Зам.-директор на института по археология към БАН Христо Попов каза, че артефактите са уникални и най-вероятно датират от втората половина на 4 век преди новата ера.

„Откъде е придобита тази иманярска находка тепърва ще установяваме“, каза зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Предполага се, че сделката за златния венец е била с чужденци. Тъй като и преди имало опит съкровището да бъде изнесено в Турция. Ролята на служителя на ДАНС била да координира срещите на иманярите с купувачи. Той е проверявал надеждността им, обясни Гешев.

Трима от обвинените са осъждани.

Днес от спецпрокуратурата ще поискат постоянен арест от съда на обвинените.

Коментари в intrigi.bg

YVETTE

Здравейте на всички, които четат моето послание, това не е лъжа, наистина съм сериозна Извинявам се за моето послание, името ми е г-жа MAURIN YVETTE родена на 21 май 1946 г. от Франция Трябваше да се свържа с вас по този начин, защото пожелавам правят много важно нещо Страдам от тежко заболяване, което ме осъжда на смърт някои е рак на мозъка, и имам сума от € 115 000 в моята банкова сметка, за да ми Сосиете Женерал бих искал да направите дарение на лице доверие и честност, така че човекът да го използва добре. Аз съм собственикът на компания за внос на автомобил аксесоар, и аз загубих съпруга ми има 05 през тази година при инцидент, който ми повлия много и аз не можех да се ожени отново, докато днес нямахме деца. Бих искал да даря тези пари преди смъртта си, за да получа много благословия след смъртта си Нека дните ми се преброяват поради моето заболяване, на което не мога да намеря лекарство. Не бих искал да знам дали можете да се възползвате от дарението си, моля свържете се с мен тук е моето номер каквоsapp: +32 460243700 Направих те да се свържеш с мен Бог да ви благослови
Коментирай

Име
Коментар
Моля въведете кода от картинката
код


Коментари във Facebook

ОПЛАЧИ СЕ!ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Сметка за ток


ТЪРСАЧКА

   
   
 
   
     
 
© 2012 - intrigi.bg