КОНКУРС
СНИМКА НА СЕДМИЦАТА

ИЗПРАТИ И СПЕЧЕЛИ!

МУЛТИМЕДИЯ

АНКЕТА

Mini Poll Example
Какво цели Волен Сидеров със скандалите с Валери Сомеонов?
Да всее напрежение в коалицията
Да махне Валери Симеонов от поста му
Да накара партнъорите си да го сложат за водач на


Общо гласували: 74 виж резултатите
 


16.05.2018 17:45

Прокурор Русинова разкри по какви методи спипаната с подкуп общинска шефка е мамила с обществените поръчки
Сигналът срещу директора на дирекция от Столична община, Район "Подуяне", е от лице, запознато с дейността му. Изнесените в сигнала данни се потвърдиха и от други свидетели, както и от последвалите претърсвания и изземвания. Не е ясно дали ръководни лица от район "Подуяне" са били наясно с порочната схема. Разпитани са други длъжностни лица. Това съобщи на извънреден брифинг ръководителят на Софийска градска прокуратура Зорница Русинова.

От прокуратурата и ГДБОП не обявиха официално името на задържания с подкуп директор, но според информация на БЛИЦ това е главният юрисконсулт на район "Подуяне" Лилия Геринска. 

"Във всички случаи лицето е било председател на комисия. Фирмите, които печелят обществените поръчки, са били близки до нея. Във всяка поръчка са използвани различни методи: подмяна на документи, подправяне на подписи. Става дума за строителни дейности, за саниране, за доставка на хранителни стоки", каза още Русинова. 

"Парите са изтеглени в същия ден от клон на банка, от сметка на дружеството, спечелило въпросната обществена поръчка. Намерени са във вида, в който са изтеглени от банката. На срещата е била сама", уточни ръководителят на Софийска градска прокуратура.

   По досъдебното производство данните са за обществени поръчки от миналата година насам, стана ясно още по време на брифинга.  Оперативната работа е проведена със съдействието на Столична община и лично на г-жа Фандъкова, каза от своя страна шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.  

 

Коментари в intrigi.bg

Коментирай

Име
Коментар
Моля въведете кода от картинката
код


Коментари във Facebook

ОПЛАЧИ СЕ!ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Сметка за ток


ТЪРСАЧКА

   
   
 
   
     
 
© 2012 - intrigi.bg