КОНКУРС
СНИМКА НА СЕДМИЦАТА

ИЗПРАТИ И СПЕЧЕЛИ!

МУЛТИМЕДИЯ

АНКЕТА

Mini Poll Example
Ще се стигне ли до оставки на правителството по случая за закупуването на ЧЕЗ?
Да
Може частични
Правителството ще падне
Не
Не мога да преценя


Общо гласували: 382 виж резултатите
 


16.05.2018 17:45

Прокурор Русинова разкри по какви методи спипаната с подкуп общинска шефка е мамила с обществените поръчки
Сигналът срещу директора на дирекция от Столична община, Район "Подуяне", е от лице, запознато с дейността му. Изнесените в сигнала данни се потвърдиха и от други свидетели, както и от последвалите претърсвания и изземвания. Не е ясно дали ръководни лица от район "Подуяне" са били наясно с порочната схема. Разпитани са други длъжностни лица. Това съобщи на извънреден брифинг ръководителят на Софийска градска прокуратура Зорница Русинова.

От прокуратурата и ГДБОП не обявиха официално името на задържания с подкуп директор, но според информация на БЛИЦ това е главният юрисконсулт на район "Подуяне" Лилия Геринска. 

"Във всички случаи лицето е било председател на комисия. Фирмите, които печелят обществените поръчки, са били близки до нея. Във всяка поръчка са използвани различни методи: подмяна на документи, подправяне на подписи. Става дума за строителни дейности, за саниране, за доставка на хранителни стоки", каза още Русинова. 

"Парите са изтеглени в същия ден от клон на банка, от сметка на дружеството, спечелило въпросната обществена поръчка. Намерени са във вида, в който са изтеглени от банката. На срещата е била сама", уточни ръководителят на Софийска градска прокуратура.

   По досъдебното производство данните са за обществени поръчки от миналата година насам, стана ясно още по време на брифинга.  Оперативната работа е проведена със съдействието на Столична община и лично на г-жа Фандъкова, каза от своя страна шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.  

 

Коментари в intrigi.bg

Коментирай

Име
Коментар
Моля въведете кода от картинката
код


Коментари във Facebook

ОПЛАЧИ СЕ!ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Сметка за ток


ТЪРСАЧКА

   
   
 
   
     
 
© 2012 - intrigi.bg