КОНКУРС
СНИМКА НА СЕДМИЦАТА

ИЗПРАТИ И СПЕЧЕЛИ!

МУЛТИМЕДИЯ

АНКЕТА

Mini Poll Example
Какво цели Волен Сидеров със скандалите с Валери Сомеонов?
Да всее напрежение в коалицията
Да махне Валери Симеонов от поста му
Да накара партнъорите си да го сложат за водач на


Общо гласували: 222 виж резултатите
 


06.12.2018 12:09

Пробутват ни зелени мандарини с боя


Търговската мрежа отново е залята с боядисани мандарини, установи репортерска проверка. Практиката цитрусите да се обработват с оранжева боя и различни препарати за гланц се повтаря всеки зимен сезон. Продавачка на сергия на Четвъртък пазара обясни, че мандарините се внасяли неузрели, с боята се прикривал зеленият им цвят. 
Резултат с изображение за зелени мандарини с боя
Директорът на Областна дирекция по безопасност на храните-Пловдив д-р Камен Янков коментира пред "Марица", че наскоро от отдел "Контрол на храни" са извършили проверка на всички складове и магазини в града, в които се предлагат цитруси, но нарушения не са открити. Въпреки това инспекциите ще продължават регулярно. Плодовете действително се обработвали с различни химикали, като целта била стабилизиране и намаляване на процесите на гниене по време на съхранение. Той уточни, че въпросните препарати били разрешени за употреба и безвредни. 

Резултат с изображение за зелени мандарини с боя

Според специалисти по хранене обаче част от оцветителите били от синтетичен произход и влизали в категория рискови. Те можели да причинят свръхвъзбудимост при децата, поява на кожни обриви или астматични пристъпи. Съветът е, преди да се обелят, мандарините да се измиват добре.

Коментари в intrigi.bg

mirinella

На мен дори ми минаваха мисли за самоубийство, защото животът без любим човек и деца няма смисъл.ужасявайки се от своето дебело тяло аз твърдо реших, че трябва да се променя и да стана идеална.Това ми помогна ! https://bit.ly/2q75a1e
Коментирай

Име
Коментар
Моля въведете кода от картинката
код


Коментари във Facebook

ОПЛАЧИ СЕ!ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Сметка за ток


ТЪРСАЧКА

   
   
 
   
     
 
© 2012 - intrigi.bg