КОНКУРС
СНИМКА НА СЕДМИЦАТА

ИЗПРАТИ И СПЕЧЕЛИ!

МУЛТИМЕДИЯ

АНКЕТА

Mini Poll Example
Какво цели Волен Сидеров със скандалите с Валери Сомеонов?
Да всее напрежение в коалицията
Да махне Валери Симеонов от поста му
Да накара партнъорите си да го сложат за водач на


Общо гласували: 169 виж резултатите
 


06.11.2015 14:07

Майстор на графиката пристигна във Варна с „Време за ново начало“


Сини сънища - Юлиан Йорданов

Известният у нас и още повече в чужбина майстор на графиката Юлиан Йорданов снощи събра приятели по повод третата си, юбилейна варненска изложба в галерия "Ларго".

Ценителите на изкуството му бяха пленени от експозицията „Време за ново начало“, която представя автора не само с познатите на публиката му виртуозни литографии и екслибрис, но и с рисунки. Това действително е нов момент или посока, в която Юлиан Йорданов е втурнал мощното си въображение.

Новите му работи са също толкова перфектни, колкото и чисто графичните му творби, и биха впечатлили с размаха на художника да вижда в няколко измерения „героите“ си и режисьор като Спилбърг. Да кажем, без хвалба, че не бихме се срамували, ако българският художник рисува за новия му филм „Междузвездни войни“.

Юлиан е роден на 16 декември 1965 г., и скоро ще закръгли 50. Той обаче е толкова витален като темперамент и сам споделя, че не усеща годините и мисли за ново начало.

Освен това графикът е млад татко. Синът му Ники скоро ще изпълни 2 годинки. Малчуганът, като част от артистичната фамилия, в която двамата съпрузи са графици, отсега посяга към боичките, сподели Йорданов. Като родителите иска да рисува и сестричката му Арина.

Дуел - Юлиан Йорданов

За художника

Юлиан Йорданов е роден на 16 декември 1965 г. в град Ловеч. През 1986 г. завършва Художественото училище „Илия Петров“ в София, а през 1995 г. се дипломира в НХА „Николай Павлович”, специалност „Графика” , с преподавател проф. Петър Чуклев. Юлиан работи в областта на графиката и екслибриса.

Нагоре

От 1996 год. досега има над 25 самостоятелни изложби в престижни галерии във Варна, Бургас, Пловдив, София, както и в галерии в Ерфурт, Германия, Анкара и Измир, Турция, Антверпен, Белгия, Минск, Беларус и Тианджин, Китай.

Художникът има над 40 участия в най-престижните световни графични форуми, конкурси и биеналета за графика и екслибрис в Китай, Турция, Япония, Полша, Унгария, Италия, България, Швейцария, Словакия, Чехия, Белгия, Франция, Испания и други страни, където жъне невероятни успехи, става любимец на известни колекционери на екслибрис от целия свят и печели над 20 различни награди.

Пазители

Част от тях са Почетен диплом и Наградата на Президента на Асоциацията на американските графици г-н Мартин Ливайн на 8-то Международно биенале на графиката във Варна през 1995 г., Първа награда на Първото международно състезание за екслибрис в Анкара през 2003, Първа награда на 32-та FISAE EXLIBRIS EXHIBITION в Пекин, Китай (2008), Специалната награда на Музея за графично изкуство на 33-та FISAE EXLIBRIS EXHIBITION в Истанбул (2010), Юлиан печели Почетен диплом на престижни форуми в Гнезно-Полша, Лефкада-Гърция, Синт Никлаас-Белгия, Анкара-Турция, Оренсе-Испания, Специалната награда на 4-та Международна изложба на миниатюрата в Лондон през 2000 г. и много други. Живее и работи в София.    

Intrigi.bg                                                                                                                        

Коментари в intrigi.bg

Коментирай

Име
Коментар
Моля въведете кода от картинката
код


Коментари във Facebook

ОПЛАЧИ СЕ!ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Сметка за ток


ТЪРСАЧКА

   
   
 
   
     
 
© 2012 - intrigi.bg