КОНКУРС
СНИМКА НА СЕДМИЦАТА

ИЗПРАТИ И СПЕЧЕЛИ!

МУЛТИМЕДИЯ

АНКЕТА

Mini Poll Example
Ще се стигне ли до оставки на правителството по случая за закупуването на ЧЕЗ?
Да
Може частични
Правителството ще падне
Не
Не мога да преценя


Общо гласували: 455 виж резултатите
 


14.11.2017 13:57

Йоан Матев остава в ареста


Йоан Матев остава в ареста. Това реши Софийският градски съд. Само преди ден прокуратурата внесе в съда обвинителния акт за убийството на 15-годишния Георги в Борисовата градина и сега се чака дата за първото заседание. 

Матев е обвинен за убийство по особено жесток за жертвата начин. Случаят е от юни 2015 година, когато Йоан е намушква с нож момчето. Прорезът засяга жизнено важни органи и Георги умира от масивна кръвозагуба.

Преди седмица съдът реши да пусне Йоан Матев от ареста, защото изтекъл законовият срок за задържането му - 8 месеца, за които прокуратурата не е внесла обвинителния акт. 

След убийството, Йоан Матев изцяло променя външния си вид, навиците си и социалните си контакти. Действията му са квалифицирани от прокуратурата като извършени „по особено мъчителен начин“, тъй като след получаване на нараняването до момента, в който се развила острата кръвозагуба и 15-годишния Георги изпаднал в безсъзнание (поради обезкървяването на мозъчните структури), тийнейджърът изпитвал значителни болки и е могъл емоционално да осъзнае случващото се с него.

В хода на разследването оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието. 

Ако бъде признат за виновен, Матев би могъл да получи наказание „лишаване от свобода“ от 5 до 12 години, тъй като по време на престъплението не е бил пълнолетен.

От полицията разпространиха записи от видеокамери тогава, на които беше запечатано бягството на момче, за което обвинението твърди, че е Матев. Проверени бяха над 400 лица.

Източник: Nova.bg

Коментари в intrigi.bg

Стефан

Ужасссс
Коментирай

Име
Коментар
Моля въведете кода от картинката
код


Коментари във Facebook

ОПЛАЧИ СЕ!ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Сметка за ток


ТЪРСАЧКА

   
   
 
   
     
 
© 2012 - intrigi.bg