КОНКУРС
СНИМКА НА СЕДМИЦАТА

ИЗПРАТИ И СПЕЧЕЛИ!

МУЛТИМЕДИЯ

АНКЕТА

Mini Poll Example
Какво цели Волен Сидеров със скандалите с Валери Сомеонов?
Да всее напрежение в коалицията
Да махне Валери Симеонов от поста му
Да накара партнъорите си да го сложат за водач на


Общо гласували: 225 виж резултатите
 


14.11.2017 13:49

Имотна мафия удари бившата жена на Тадаръков - Светослава и стотици изгубиха пари и жилища


Журналистката Светослава Стаева, бивша Тадаръкова, стана жертва на имотната мафия, завлечена от строителен предприемач, който от години мамел с пари и жилища стотици новодомци по думите й. Поредните завлечени са в новостроящ се блок край Околовръстното шосе, разкрива тя.

 

Шефът на фирмата "Елит билд груп" Албен Галев е прехвърлил активите си на нова фирма, която няма ангажимент да довърши блока с разкупени "на зелено" апартаменти, останал без Акт 16, някои от които дори е продал повторно на трети лица, нито да върне вече платените пари на клиентите си и няма адресна регистрация, за да бъде открит, макар да е стар познайник на редица измамени граждани, както става ясно и от Агенцията по вписванията. Журналистката показа документи за това, както и договори с компанията му

 

Ще успее ли Светослава да си получи парите за недостроения и изгубен вече апартамент? Ще дойде ли предприемачът на уречената среща и колко души вместо да се сдобият с жилище, ще пият по една студена вода заради него?

 

"Строителите са прехвърлили не само моя апартамент, но и други хора, които са си капарилали, на други фирми без никакъв капитал. Моят апартамент е даден на фирма на дъщерята на собственика с капитал от 2 лв. Така се оказва, че дори и да ги осъдя, аз няма какво да взема. Аз съм единствената, която не съм платила, дала съм единствено капаро от 1000 евро. По договор нямат право да продават това, което е капарирано и се опитват да ни преметнат. Има хора, които са го платили изцяло и са си направили ремонт и се опитват да живеят, но вече година и половина не получаваме Акт 16", разкрива Тадаръкова.

 

Компанията се опитвала да прехвърли цялата си собственост на други фирми, за да се отърве от пробремите. В същото време строели други кооперации и вероятно щели да излъжат и други хора, смята Тадаръкова.

 

"Всеки човек, който плаща на зелено може да бъде излъган. Това ми каза моята адвокатка, която има опит с подобни случаи, като хората в момента купували не само на зелено, но дори само на чертеж. Не е ли незаконно да взимат от хората предварително пари и да строят с тях, като после не се знае какво се случва с тези пари. Така е сигурна измамата. 

 

Този блок се населява от 40 семейства, които сега са излъгани. А това не е първият случай на тази фирма", заяви още журналистката. По думите й това не е първият случай на измама от тази фирма. 

 

 Тадаръкова се закани, че ще подаде жалби до всички компетентни органи, включително и ДНСК, които вече издават Акт 16 и да се види на какво основание се прехвърлят апартаментите на мними фирми. Журналистката и водещата от ПИК TV Ива Николова правят разкритията пред офиса на фирмата, където чакат за среща със собствениците, излъгали хората със строителството. 

 

Пред камерата на ПИК TV съпругата на собственика на компанията заяви, че няма да даде апартамента на Тадаръкова, а ще й върне парите - 1000 капаро и жилище няма да получи.

 

"Мъжът ми излезе от фирмата и нищо не е прехвърлил. Ние нямаме нищо общо, не сме вече собственици на тази фирма, защото имаше задължения към строителната му фирма и се разбра с колегите му, че ще излезе. Не си е зарязал бизнеса. Ние си имаме строителна фирма "Елит билд" и имахме участие в "Елит билд груп", където беше строител и инвеститор. В един момент втората фирма имаше задължения към него, изпокараха се с колегите и решиха той да излезе от фирмата и те да му връщат парите. Ние нямаме нищо общо", заяви на жената на Албен Галев, която бе категорична, че мъжът й е върнал парите на хората, които са капарирали, но няма как да им дадат апартаментите. 

 

Галева и Тадаръкова влязоха в невиждан спор в ефир, хвърляйки си различни обвинения и заплашвайки се със съд и нотариални покани. 

 

"Искаш да ти дадем апартамент по-скъпо вече с 20 000 евро, срещу твоето капаро от 1000 евро. Ами аз по тая логика капарирам цяла София с по 1000 евро, и да искам да ми продават на ниски цени. Не е ваша работа защо този блок няма Акт 16. Отидете - има си съд и прокуратура и се оправяйте", заяви Галева и избяга от камерата на ПИК TV. На свой ред журналистката потвърди, че именно това ще направи и ще сезира прокуратурата и ДНСК за нейния апартамент, като разкри и че има комшии, които са давали по над 200 000 евро за апартаменти и сега не могат да ги ползват, а със собствени пари си довършват блока. 

Коментари в intrigi.bg

Коментирай

Име
Коментар
Моля въведете кода от картинката
код


Коментари във Facebook

ОПЛАЧИ СЕ!ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Сметка за ток


ТЪРСАЧКА

   
   
 
   
     
 
© 2012 - intrigi.bg