КОНКУРС
СНИМКА НА СЕДМИЦАТА

ИЗПРАТИ И СПЕЧЕЛИ!

МУЛТИМЕДИЯ

АНКЕТА

Mini Poll Example
Какво цели Волен Сидеров със скандалите с Валери Сомеонов?
Да всее напрежение в коалицията
Да махне Валери Симеонов от поста му
Да накара партнъорите си да го сложат за водач на


Общо гласували: 12 виж резултатите
 


12.10.2017 16:37

Ето ги "Наглите" в журналистиката - влачат столове пред Министерски съвет, а лапат грантове и държавни пари


Гледах измамника със самолетните билети от Кочериново и протестиращите в защита на "свободата на словото" под прозорците на Министерския съвет и окончателно се убедих, че между тях няма никаква разлика. Единият лъже хората с пари, а другите - че имат будна гражданска и журналистическа съвест.

Каква будна гражданска и журналистическа съвест бе, лебеди мои, както обичаше да се обръща Радичков?! Вие, лапачите на грантовски милиони от "Америка за България" ли имате съвест?! Вие, които сте запевчици и участници в щедро финансирани от чужда държава активни мероприятия в собствената ви държава вече от 4 години? Вие, които си получавате заплатите и хонорарите от подсъдимия олигарх Иво Прокопиев за далавера с ЕВН?! Вие, които бъркате понятията демокрация и свободна воля с диктат и принуда и самозабвенно обслужвате синчето на служител на злокобната ДС и шеф на любимия ловен резерват на Тодор Живков, като в същото време сте си лепнали етикета на морални стожери?!

И сега защитавате с празни столове горкичкият водещ (каквото и да значи това) Виктор Николаев понеже двама политици не искали да му отговарят на въпросите и повдигнали въпроса за Ани Цолова. Че вие да не би да знаете защо отстраниха Ани Цолова, понеже от Нова телевизия и дума не обелват за това. Дали пък не са установили, че има чутовни несъответствия между доходите ѝ и цената на имотите ѝ, за които текат проверки? Или искате точно обратното - едно да получаваш по ведомост, а с друго да покриваш стандарта си на живот, та затова протестирате, защото и вас могат да ви емнат по същата линия?

Ама вие си протестирате, защото на осиротелия Викторчо се сопнал вицепремиер. Че на него и депутат от ГЕРБ му се сопна, обаче вие не отидохте пред парламента по стар протестърски обичай, сигурно защото депутатът го отсвириха и в същото време гласуваха оставката му. А една "колежка" му изрита предаването от кабеларката си, като обяви това за висша проява на борбата за свободата на словото. Евтино, лебеди мои, евтино!

На вас изобщо не ви пука нито за Викторчо, когото покрай някои негови дадености тъпо вкарахте в схемата си, нито за свободата на словото. Защото, ако ви пукаше, когато друг вицепремиер от предишното и сегашното правителство - Томислав Дончев, не просто ме сплаши, а ме осъди за общо 40 хиляди лева за два зададени въпроса на трети човек и ми лепнаха запор, трябваше направо да задръстите любимия ви Орлов мост.

Но вие не го направихте, не само тогава, но и преди това, когато бях първата отгърмяна от вашия ненагледен модел "Кой". И не го направихте, защото аз не играя по вашата свирка, не искам да приличам на вас, презирам ви от цялото си сърце и, изобщо, не съм ваш човек, благодаря ти, Боже! А може би не го направихте, защото лицето, което ме осъди, ви е по-скъпо на сърцето, отколкото свободата на словото и си имате някакви кроежи с него...

Че кой нормален човек иска да прилича на това, което се беше събрало вчера под прозорците на Министерския съвет с празни столове, сякаш искаше да каже: "Дайте ни стол!". Как да ти се ще да приличаш на един, когото наричат Капута, на друга, чиито мъж го влачат по следствиието, на трета, която не знае кое ѝ е по-скъпо - безпристрастната Темида или обзетия от страсти Лозан Панов и изобщо на някакви самозвани протестъри, от които тоталитаризмът започва да ти изглежда същинска свободия. Особено, когато свободата на словото се обявява за висша ценност от вицепремиер, осъдил журналистка за въпросите, които задава...

Стреснали били Викторчо и настана голяма драма, голям кахър. Ами да те уволнят, бе, колега. Ако това е цензура, ще ти изпишат вежди, вместо да ти избодат очите. Мене колко пъти са ме уволнявали, пък не цивря.

Да не говорим, че отдавна трябваше сам да си си тръгнал в знак на солидарност с прогонената ти колега. Поне така изисква елементарното чувство за солидарност и морал. Или знаеш истинската причина за раздялата с Цолова, но мълчиш и сегашното ти поведение си е чисто мишкуване.

А какво да кажем за 93-мата журналисти убити през миналата година по време на работа? Не съм чула някой да протестира заради тях. Но снощи слушах една наежена госпожа да се дръвчи на същия вицепремиер като махленка на стобора, понеже поръчката ѝ явно е такава. И вероятно си мисли, че това е смела журналистика.

Драга ми перхидролена блондинке от БНТ, журналистиката изобщо не е да натискаш стола и да се задушаваш от пудрата по лицето си. Журналистика се прави на терен, нарича се репортерство и смелостта в него е да докопаш скритото и премълчаното понякога с цената на собствената ти цялост. Но това не е повод да врякаш "Пак бият Паниковски". Защото журналистът не е Паниковски, а всички, които си въобразяват, че правят журналистика, винаги ще ги бият. Казва ви го един теренен журналист, който мрази бюрото и масата. Това е естеството на работата, ако сте крехки - изберете си друга.

Ето ги "Наглите" в журналистиката - влачат столове пред Министерски съвет, а лапат грантове и държавни пари

Пък и някой ще ни обясни ли най-сетне на какъв принцип ги събират тези лели и чичковци в държавната телевизия при положение, че заплатите им плаща целият народ. За политиците - ясно, гласувал един или друг избирател, но при всички случаи повече от хората, които гледат въпросните лели. Защото някакви странни неща се случват с тамошния персонал.

Един умник от БНТ кацна като шеф на президентския кабинет, инак все обективен го раздаваше. Мене лично менторски ме е питал откъде са парите на Бареков. Ха, сега да ми отговори откъде е тази любов на Радев към него и защо няма достъп до класифицирана информация. Но дори и така скокна от една държавна хранилка на втора.

Друга пък една стана депутат от БСП и се оказа, че за има-няма 5 години Елена Йончева гушнала 690 000 лева от държавната телевизия чрез продуцентската си къща, както си била на държавна заплата в БНТ.

И всички тия - от държавните журналисти до протестърските лапачи на грантовски пари, ронят крокодилски сълзи за свободата на словото, което, честно казано, като ги чета и слушам, изобщо не им е силата. Само че трябва да знаят, че всички всички журналисти сме по-мразени от политиците именно заради такива като тях. Защото те не са борци за свободата на словото, а "Наглите" в журналистиката, които съсипаха занаята, авторитета и честта ни. До степен, в която ще трябва някакъв нов 10 ноември, за да ги възродят.

Коментари в intrigi.bg

Коментирай

Име
Коментар
Моля въведете кода от картинката
код


Коментари във Facebook

ОПЛАЧИ СЕ!ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Сметка за ток


ТЪРСАЧКА

   
   
 
   
     
 
© 2012 - intrigi.bg