КОНКУРС
СНИМКА НА СЕДМИЦАТА

ИЗПРАТИ И СПЕЧЕЛИ!

МУЛТИМЕДИЯ

АНКЕТА

Mini Poll Example
Какво цели Волен Сидеров със скандалите с Валери Сомеонов?
Да всее напрежение в коалицията
Да махне Валери Симеонов от поста му
Да накара партнъорите си да го сложат за водач на


Общо гласували: 170 виж резултатите
 


08.11.2018 17:13

Варненски таксиджии на протест: Левче – денем!


Tаксиметровите шофьори във Варна излязоха на поредния си протест. Те настояват минималната тарифа на километър пробег да е 1 лев през деня и 1,20 лв. през нощта, както и да бъде намален алтернативния данък, с който се облагат.

Първата стъпка, която ще предприемат, ако исканията им не бъдат приети, е отказ на поръчки.

"Един ден примерно, няма да приемаме никакви поръчки от централите. Да видим тогава какво ще стане, ако градът остане без таксита", закани се Димчо Иванов, председател на варненския таксиметровия синдикат "Авто-94".

"Ние не искаме кой знае какво увеличение. Общината е изчислила 0,75 ст. дневна минимална тарифа и 2 лв. максимална, но не се знае на база на какво. Нашите искания тотално ги отхвърлят и аз мисля, че Общинския съвет във Варна работи против нашия бранш. Те монополно решават и ни се подиграват на всички комисии", посочи още Иванов и предупреди, че от 2 600 таксита, бройката им вече е паднала на 1500, а догодина ще са само 800.

"Тогава няма да има таксита нито на Коледа, нито на Нова година, нито за ежедневно ползване от гражданите и туристите", предупреди шефът на синдикат "Авто-94", цитиран от "Монитор".

В отговор коментиращите в социалните мрежи реагираха с: "Тръгнал да плаши кучето със салам!" и предупредиха, че бизнесът не търпи празнини, като местата на бойкотиращите бързо ще бъдат заети от нови мераклии в бранша.


 

Коментари в intrigi.bg

Коментирай

Име
Коментар
Моля въведете кода от картинката
код


Коментари във Facebook

ОПЛАЧИ СЕ!ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Сметка за ток


ТЪРСАЧКА

   
   
 
   
     
 
© 2012 - intrigi.bg